Sparrispaj

Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Sparrispaj

Sparrispaj, en frasig paj med lyxig fyllning av lagrad ost och pinjekärnor. Servera gärna vår sparrispaj med krispig, fräsch sallad.

Ingredienser

Pajdeg

75 g
Vetemjöl
2 dl
Vatten
½ msk

Fyllning

Rostade pinjenötter
1 dl
Färsk grön sparris
200 g
100 g
Ägg
2
2 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Bryt bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, spar knopparna hela.
  • Riv osten. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen, lägg sparrisknopparna högst upp. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

681 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 3,2 g
Protein: 9,9 % 16,6 g
Fett: 71,7 % 55,2 g
Kolhydrater: 18,4 % 30,8 g
https://www.arla.se/recept/sparrispaj/