Sparris med sardellsmör

Sparris med sardellsmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Smör höjer som bekant smaken, i denna rätt till bedövande nivåer.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skär av den nedersta delen på sparrisen, 2-3 cm. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2-3 min för den gröna och 15-25 min för den vita. Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt. Mosa eller hacka sardellerna. Smält smöret och rör ner sardellerna och persiljan. Lägg sparrisen i högar på tallrikar. Häll över det smälta smöret.

Tips:

Det går lika bra med vit sparris. Skala då den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen.

Skriv ut

Källa: