Sparris med sardellsmör

20 min Förrätt
Sparris med sardellsmör

Smör höjer som bekant smaken, i denna rätt till bedövande nivåer.

Ingredienser

Färsk grön sparris eller
400 g
Färsk vit sparris
400 g
Sardellfiléer
25 g
50 g
Hackad färsk persilja
2 msk

Gör så här

  • Skär av den nedersta delen på sparrisen, 2-3 cm.
  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2-3 min för grön sparris och 15-25 min för vit sparris.
  • Ta upp sparrisen och låt den rinna av.
  • Mosa eller hacka sardellerna. Smält smöret och rör ner sardellerna och persiljan.
  • Lägg sparrisen på tallrikar och ringla över smöret.
Lägg till recept till tillagad

Det går lika bra med vit sparris. Skala då den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen.

https://www.arla.se/recept/sparris-med-sardellsmor/