Sparris med sardellsmör

Sparris med sardellsmör

20 min
Förrätt
Smör höjer som bekant smaken, i denna rätt till bedövande nivåer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparris-med-sardellsmor/

Gör så här

  • Skär av den nedersta delen på sparrisen, 2-3 cm.
  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2-3 min för grön sparris och 15-25 min för vit sparris.
  • Ta upp sparrisen och låt den rinna av.
  • Mosa eller hacka sardellerna. Smält smöret och rör ner sardellerna och persiljan.
  • Lägg sparrisen på tallrikar och ringla över smöret.
Klart!

Det går lika bra med vit sparris. Skala då den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen.

Ingredienser

Färsk grön sparris eller
400 g
Färsk vit sparris
400 g
Sardellfiléer
25 g
50 g
Hackad färsk persilja
2 msk