Sparris med sardellsmör

20 min Förrätt
Sparris med sardellsmör

Smör höjer som bekant smaken, i denna rätt till bedövande nivåer.

Ingredienser

Färsk grön sparris eller
400 g
Färsk vit sparris
400 g
Sardellfiléer
25 g
50 g
Hackad färsk persilja
2 msk

Gör så här

  • Skär av den nedersta delen på sparrisen, 2-3 cm.
  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2-3 min för grön sparris och 15-25 min för vit sparris.
  • Ta upp sparrisen och låt den rinna av.
  • Mosa eller hacka sardellerna. Smält smöret och rör ner sardellerna och persiljan.
  • Lägg sparrisen på tallrikar och ringla över smöret.
Klart!

Det går lika bra med vit sparris. Skala då den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen.

https://www.arla.se/recept/sparris-med-sardellsmor/