Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette

Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

En klassiker i ny tappning. Fungerar utmärkt som både förrätt och tillbehör till varmrätten. Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg färsk grön sparris
  • 8 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • skalet av 1 citron
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
  • 1 dl plockad färsk körvel

Hollandaise:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Börja med såsen. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt. Koka upp vatten, salt och ättika. Knäck äggen och häll försiktigt ner i vattnet. Låt sjuda ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på ett fat. Ta bort den nedre hårda delen på sparrisen. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Lägg upp direkt på fat. Klicka såsen på sparrisen, toppa med äggen, citronskal, nötter och körvel.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag