Sparris med parma och pinje

20 min Buffé Förrätt
Sparris med parma och pinje

Lättlagade sparrisrullar med italienska tillbehör och en frisk citronkräm. Perfekt när gästerna är många.

Ingredienser

Färsk grön sparris
600 g
Pinjenötter
1 dl
Parmaskinka
16 skivor

Citrondressing:

2 dl
Citron
rivet skal av ½
Salt
1 krm
Krm vitpeppar
1

Gör så här

  • Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Låt rinna av.
  • Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna.
  • Linda skinkskivorna runt sparrisen.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över sparrisen. Strö över pinjenötterna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/sparris-med-parma-och-pinje/