Sparris med misosmör

Sparris med misosmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

25 min

Miso är en japansk proteinrik, fermenterad sojabönspasta och japanernas motsvarighet till buljongtärning. Det ger en god fyllighet till det mesta. Prova t ex att tillsätta lite miso nästa gång du kokar grönsakssoppa, eller en klick i köttfärssåsen. Garanterad smakhöjare!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g färsk grön sparris
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk vit misopasta
  • ½ lime, rivet skal och saft
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk sesamfrön, gärna svarta

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Bryn 75 g av smöret tills det är ljusbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål.
  2. Blanda smöret med misopasta, limesaft och -skal.
  3. Stek sparrisen 3-4 min i en stekpanna i resten av smöret. Tillsätt misosmöret och låt det smälta.
  4. Lägg upp på ett fat och toppa med korianderblad och sesamfrön.

Tips:

Har du inga svarta sesamfrön går det givetvis bra att byta ut mot vita. Passa då på att rosta dem gyllene i en varm och torr stekpanna för godast smak.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag