Sparris med misosmör
25 min
Förrätt
•
Miso är en japansk proteinrik, fermenterad sojabönspasta och japanernas motsvarighet till buljongtärning. Det ger en god fyllighet till det mesta. Prova t ex att tillsätta lite miso nästa gång du kokar grönsakssoppa, eller en klick i köttfärssåsen. Garanterad smakhöjare!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Har du inga svarta sesamfrön går det givetvis bra att byta ut mot vita. Passa då på att rosta dem gyllene i en varm och torr stekpanna för godast smak.
Energi:
250 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 22 g |
Ingredienser
Färsk grön sparris
|
500 g |
---|---|
100 g | |
Vit misopasta
|
2 msk |
Lime, rivet skal och saft
|
½ |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Sesamfrön, gärna svarta
|
1 msk |