Sparris med misosmör

Sparris med misosmör

25 min Förrätt
Miso är en japansk proteinrik, fermenterad sojabönspasta och japanernas motsvarighet till buljongtärning. Det ger en god fyllighet till det mesta. Prova t ex att tillsätta lite miso nästa gång du kokar grönsakssoppa, eller en klick i köttfärssåsen. Garanterad smakhöjare!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Bryt av den nedre delen på sparrisen. Bryn 75 g av smöret tills det är ljusbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål.
  • Blanda smöret med misopasta, limesaft och -skal.
  • Stek sparrisen 3-4 min i en stekpanna i resten av smöret. Tillsätt misosmöret och låt det smälta.
  • Lägg upp på ett fat och toppa med korianderblad och sesamfrön.
Klart!
Tips:

Har du inga svarta sesamfrön går det givetvis bra att byta ut mot vita. Passa då på att rosta dem gyllene i en varm och torr stekpanna för godast smak.

Näringsvärden, per port

Energi:

250 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
500 g
100 g
Vit misopasta
2 msk
Lime, rivet skal och saft
½
Färsk koriander
1 kruka
Sesamfrön, gärna svarta
1 msk