Sparris med kapris- och sardellsmör

15 min Förrätt Tillbehör
Sparris med kapris- och sardellsmör

Se till att steka den goda primören lite al dente så bevaras smaken bäst. Vill du göra smöret utan sardeller går det fint att ha i lite extra kapris istället.

Ingredienser

Färsk grön sparris
500 g
75 g
Citron
rivet skal av 1
Sardellfiléer, ca 20 g
5- 7
Kapris
1 msk
1 msk
Pinjenötter
½ dl
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Börja med kapris- och sardellsmöret.
  • Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
  • Rosta pinjenötterna till fin färg i en torr varm stekpanna.
  • Bryt av den nedre hårda delen på sparrisen. Stek den mjuk i smör ca 3 min.
  • Lägg sparrisen på ett fat. Klicka på kapris- och sardellsmöret. Toppa med rostade pinjenötter och basilikablad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

136 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 8,6 % 2,9 g
Fett: 82,5 % 12,7 g
Kolhydrater: 8,9 % 3 g
https://www.arla.se/recept/sparris-med-kapris--och-sardellsmor/