Sparris med kapris- och sardellsmör
15 min
Förrätt
Tillbehör
•
Se till att steka den goda primören lite al dente så bevaras smaken bäst. Vill du göra smöret utan sardeller går det fint att ha i lite extra kapris istället.
Ingredienser
|
Färsk grön sparris
|
500 g |
|---|---|
| 75 g | |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Sardellfiléer, ca 20 g
|
5- 7 |
|
Kapris
|
1 msk |
| 1 msk | |
|
Pinjenötter
|
½ dl |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
136 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 8,6 % | 2,9 g |
| Fett: | 82,5 % | 12,7 g |
| Kolhydrater: | 8,9 % | 3 g |