Sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaisesås

Betyg

(213 st)

Sparris med hollandaisesås är en klassisk och läcker entrérätt som du lagar på bara några minuter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g färsk färsk grön sparris
  • ½ tsk salt
  • skal och saft av ½ citron
  • 5 dl vatten

Hollandaisesås:

  • färsk dragon

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt salterna i smöret sjunka till botten. Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med. Smaksätt med citron och salt. Koka sparrisen ca 3 min i lättsaltat vatten smaksatt med citronskal och -saft. Fördela sparrisen på assietter och ringla såsen över. Garnera med färsk dragon och servera tillsammans med bröd.

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem