Sparris med brynt äggsmör

Sparris med brynt äggsmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Sparris med brynt smör, hackat ägg och sardeller blir till en fantastisk förrätt. Servera gärna sparrisen tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g vit och grön färsk sparris

Brynt äggsmör

  • 1 schalottenlök
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 kokt ägg
  • 3 sardellfiléer
  • 1 dl hackade örtkryddor, t ex körvel, krasse, dill och dragon
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka löken. Bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med löken. Skala och grovhacka ägget. Hacka sardellerna. Vispa smöret över kallt vattenbad tills det blir vitt och poröst. Tillsätt sardeller, ägg och örtkryddor. Smaksätt med citronsaft och peppar. Skala ev sparrisen och koka den i saltat vatten 3-5 min. Häll av vattnet. Servera sparrisen varm med smöret, sallad och surdegsbröd eller bröd krutonger.

Tips:

Ta bort sardellerna från smöret om du vill göra en vegetarisk rätt.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: