Sötsalta skorpor

Sötsalta skorpor

Betyg

(7 st)

Skorpor som smakar jättegott som de är, till kaffet eller till ett glas bubbel på festen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 34 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt smör-&rapsolja, arbeta ihop massan med händerna. Dela degen i två bitar och rulla ut bitarna till längder ca 35 cm långa, lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Ta ut plåten och låt längderna svalna något. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Skär upp längderna i 1 ½ cm tjocka skivor på snedden. Lägg tillbaka skivorna på plåten eller på ett galler och torka dem i ugnen ca 25 min. Förvara skorporna i en burk med tättslutande lock.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem