Sötsalta skorpor

Sötsalta skorpor

60+ min Buffé Efterrätt
Lämplig för frysning
Skorpor som smakar jättegott som de är, till kaffet eller till ett glas bubbel på festen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotsalta-skorpor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Knäck i äggen och tillsätt smör-&rapsolja, arbeta ihop med händerna till en deg.
  • Dela degen i två bitar och rulla ut till längder, ca 35 cm långa. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Ta ut plåten och låt längderna svalna något.
  • Sänk ugnstemperaturen till 150° eller 135° varmluft.
  • Skär upp längderna i 1 ½ cm tjocka skivor på snedden.
  • Lägg tillbaka skivorna på plåten eller på ett galler och torka dem i ugnen ca 25 min.
  • Förvara skorporna i en burk med tättslutande lock.
Klart!
Energi:

80 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Mandel
150 g
Vetemjöl
ca 4 dl
Strösocker
1½ dl
Bakpulver
¼ tsk
Salt
1 tsk
Ägg
2
2 msk