Äggkräm med citron och bär

Äggkräm med citron och bär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
  • 2 msk strösocker
  • italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad

Gör så här:

Gör så här:

Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen. Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips:

Byt ut citronen mot t ex citronlikör.
Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem