Äggkräm med citron och bär

Äggkräm med citron och bär

Betyg

(16 st)

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 4 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
  • 2 msk strösocker
  • italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad

Gör så här:

Gör så här:

Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen. Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips:

Byt ut citronen mot t ex citronlikör.
Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem