Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(49 st)

Knapriga kardemummaskorpor passar perfekt att ha hemma för goda tillfällen. Skorporna håller minst en månad om du förvarar dem i en burk med tättslutande lock.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 120 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll mjölken över jästen, rör om så att den löser sig. Tillsätt smör -&rapsolja, salt, socker och kardemumma. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Skär varje längd i ca 30 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8 min. Låt svalna något och dela dem med en vass kniv. Ställ in ytterligare 6 - 7 min så att de får färg. Sänk ugnsvärmen till 75°. Lägg skorporna på två plåtar och torka dem i ugnen 3 - 4 tim. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Låt skorporna kallna och förvara torrt.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag