Sötpotatispaj med filodeg

Sötpotatispaj med filodeg

Betyg

(47 st)

Sötpotatispaj är en vegetarisk paj från det amerikanska köket som traditionellt serveras som sidorätt under Thanksgiving. Vår version av sötpotatispaj görs med filodeg i botten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv sötpotatisen. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i smör-&rapsolja. Tillsätt sötpotatis och fräs ytterligare 2-3 min. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda ner lök, potatis, salt och peppar. Smula ner vitosten och rör ner 2/3 av den rivna osten. Fördela smeten i formen. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna något. Lyft ur pajen ur formen. Servera med sallad.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem