Sötpotatispaj med filodeg

Sötpotatispaj med filodeg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(49 st)

Sötpotatispaj är en vegetarisk paj från det amerikanska köket som traditionellt serveras som sidorätt under Thanksgiving. Vår version av sötpotatispaj görs med filodeg i botten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv sötpotatisen. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i smör-&rapsolja. Tillsätt sötpotatis och fräs ytterligare 2-3 min. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda ner lök, potatis, salt och peppar. Smula ner vitosten och rör ner 2/3 av den rivna osten. Fördela smeten i formen. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna något. Lyft ur pajen ur formen. Servera med sallad.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem