Sötpotatispaj med filodeg

Sötpotatispaj med filodeg

Sötpotatispaj är en vegetarisk paj från det amerikanska köket som traditionellt serveras som sidorätt under Thanksgiving. Vår version av sötpotatispaj görs med filodeg i botten.
Betyg (45 st)

Mitt betyg:

Sötpotatispaj med filodeg

Sötpotatispaj är en vegetarisk paj från det amerikanska köket som traditionellt serveras som sidorätt under Thanksgiving. Vår version av sötpotatispaj görs med filodeg i botten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv sötpotatisen. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i smör-&rapsolja. Tillsätt sötpotatis och fräs ytterligare 2-3 min. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda ner lök, potatis, salt och peppar. Smula ner vitosten och rör ner 2/3 av den rivna osten. Fördela smeten i formen. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna något. Lyft ur pajen ur formen. Servera med sallad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.