Sötpotatisklyftor med baconröra

Sötpotatisklyftor med baconröra

Huvudrätt
Rostad sötpotatis är himmelskt gott och passar perfekt till den här röran med knaprigt bacon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotpotatisklyftor-med-baconrora/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225º.
  • Tvätta eller skala potatisen. Skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smör. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Strimla bacon fint. Stek det knaprigt i en torr varm stekpanna. Låt baconstrimlorna rinna av på hushållspapper.
  • Dela, kärna ur och tärna tomaten. Blanda bacon, tomat, cottage cheese, vitlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera potatisen med röran och en sallad.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Stor sötpotatis
1
Svenskt Smör från Arla®, smält
2 msk
Salt och peppar
Röra med cottage cheese:
Bacon
140 g
Tomat
1
250 g
Pressad vitlöksklyfta
1
Finstrimlad färsk gräslök
1 msk
Salt och peppar