Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta

Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

De här rårakorna blir extra krispiga och goda om du steker i klarifierat smör som tål högre värme än vanligt smör. Servera med frisk gräddfil och riviga rödbetor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Syrad rödbeta:

  • 1 stor rödbeta, ca 150 g
  • 1 dl vatten
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 2 msk honung

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och riv rödbetan grovt och lägg i en skål. Koka upp vatten, ättika och honung till en lag. Häll det i skålen och låt dra ca 20 min.

Skala och riv sötpotatisen grovt. Riv parmesanosten fint. Ansa och strimla salladslöken. Blanda sötpotatis, parmesanost och salladslök med ägg och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna eller plättlagg. Klicka ut smeten och platta ut till små kakor. Stek på båda sidor på medelvärme tills de är gyllene. Låt svalna något. Servera med bladspenat och toppa med en klick gräddfil, syrad rödbeta och klippt gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem