Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Middag
•
De här rårakorna blir extra krispiga och goda om du steker i rikligt med smör. Servera med frisk gräddfil och riviga rödbetor.
Ingredienser
|
Sötpotatis
|
400 g |
|---|---|
|
Parmesanost
|
50 g |
|
Salladslökar
|
2 |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
| 3 msk |
Syrad rödbeta:
|
Stor rödbeta, ca 150 g
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Honung
|
2 msk |
Till servering:
|
Bladspenat
|
65 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Färsk gräslök
|
1 knippe |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
360 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 11,7 % | 10,4 g |
| Fett: | 50,9 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 37,4 % | 33,2 g |