Sötpotatisfritters med gräddfil och syrad rödbeta
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    De här rårakorna blir extra krispiga och goda om du steker i rikligt med smör. Servera med frisk gräddfil och riviga rödbetor.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Sötpotatis
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Parmesanost
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Salladslökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 3 msk | 
Syrad rödbeta:
| 
                                            
                                                Stor rödbeta, ca 150 g
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Honung
                                            
                                     | 2 msk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Bladspenat
                                            
                                     | 65 g | 
|---|---|
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Färsk gräslök
                                            
                                     | 1 knippe | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
360 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g | 
| Protein: | 11,7 % | 10,4 g | 
| Fett: | 50,9 % | 20,7 g | 
| Kolhydrater: | 37,4 % | 33,2 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    