Sötpotatisbiffar med krämig ostyoghurt
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Enkla och mättande vegetariska biffar som serveras med frisk yoghurtsås och krispig grönsallad.
Ingredienser
|
Sötpotatis
|
250 g |
|---|---|
|
Kikärter, ca 400 g
|
1 burk |
|
Gul lök, hackad
|
½ |
|
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
|
Ägg
|
1 |
|
Havregryn
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
¾ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Sambal oelek
|
2 tsk |
| 1 msk |
Krämig ostyoghurt:
| 150 g | |
| 1 dl | |
|
Svartpeppar
|
Tillbehör:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
65 g |
|
Ärtskott
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Servera biffarna i pitabröd eller med bulgur.
Blanda salladen med förkokta linser så blir måltiden extra mättande.
Näringsvärden, per port
Energi:
406 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g |
| Protein: | 18 % | 18 g |
| Fett: | 38,3 % | 17,6 g |
| Kolhydrater: | 43,7 % | 43,6 g |