Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs
4 tim 40 min
•
Arbetstid: 40 min
Förrätt
•
Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom Sjöstedt
Årets kock 2008
Ingredienser
Lax:
|
Laxfilé, mittenbiten
|
400 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Cayennepeppar
|
2 tsk |
Sveciamajonnäs:
| 100 g | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Matolja
|
2 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Sallad:
|
Gemsallad
|
2 huvuden |
|---|---|
|
Färsk körvel
|
1 kruka |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|
Sardellfiléer
|
6 |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
| 50 g |
Gör så här
Laxen:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
608 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 16,1 % | 24,1 g |
| Fett: | 79,8 % | 54,9 g |
| Kolhydrater: | 4,1 % | 6,1 g |