Nigiri sushi
1 tim
Buffé
Huvudrätt
Förrätt
•
Sushi gör du enkelt själv och här finns fyra varianter av hemlagad sushi nigiri – lax, tonfisk, piggvar och avokado. Toppa med allt från forellrom, algsallad, nori och stenbitsom. Självklart serveras sushin med salt soja, stark wasabi och inlagd ingefära. Det är viktigt att fisken som ska användas har varit fryst i minst 48 timmar.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sushiris:
- med lax:
- med tonfisk:
- med piggvar:
- med avokado:
Servering:
Energi:
50 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 7 g |
Fett: | 1 g |
Ingredienser
Sushiris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
|
3 dl |
---|---|
Vatten
|
4½ dl |
Risvinäger
|
1 dl |
Citron, pressad saft
|
½ |
Strösocker
|
½ dl |
Salt
|
½ msk |
- med lax, 12 st:
Lax, gärna salmalax eller liknande
|
120 g |
---|---|
Forellrom
|
80 g |
- med tonfisk, 12 st:
Färsk tonfisk
|
120 g |
---|---|
Algsallad
|
20 g |
- med piggvar, 12 st:
Piggvar
|
120 g |
---|---|
Stenbitsrom
|
50 g |
- med avokado, 12 st:
Avokados
|
2 |
---|---|
Röd noritång eller noriflakes
|
Till servering:
Japansk soja
|
1 dl |
---|---|
Wasabipasta
|
|
Gari, inlagd ingefära
|