Söta morotsscones

30 min Afternoon tea Brunch Frukost Mellanmål
Frysbar
Söta morotsscones

Gillar du morotskaka måste du prova dessa morotsscones. Vaniljkvarg är pålägg, eller topping om du så vill!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Havregryn
3 dl
Bakpulver
1 msk
Salt
½ tsk
Strösocker
½ dl
Malen kanel
1 tsk
75 g
Rivna morot
2 dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morötter och minifraiche.
  • Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar.
  • Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min.
  • Låt svalna. Dela dem och servera med vaniljkvarg.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

245 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/sota-morotsscones/