
Engelska scones
Ett klassiskt recept på engelska scones. Prova gärna någon av de olika smaksättningarna.
Ingredienser
Receptet gäller för 16 st
- 4 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1½ tsk bakpulver
-
50 g Arla® Svenskt Smör
-
1 dl Arla® mjölk
-
¾ dl Arla Köket® vispgrädde
Pensling:
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Smaksättningar: Grova fruktscones: Byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Tillsätt 1 dl russin eller hackade russin. Äppelscones: Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet Chokladscones: Tillsätt 30 g hackad mörk choklad och 1/2 dl hackad mandel i mjölet.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut