Engelska scones

Engelska scones

Mellanmål Frukost
Lämplig för frysning
Ett klassiskt recept på engelska scones. Prova gärna någon av de olika smaksättningarna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/engelska-scones/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg.
  • Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas.
  • Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Grova fruktscones: Byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Tillsätt 1 dl russin eller hackade russin.
  • Äppelscones: Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet
  • Chokladscones: Tillsätt 30 g hackad mörk choklad och ½ dl hackad mandel i mjölet.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Salt
½ tsk
Bakpulver
1½ tsk
50 g
1 dl
¾ dl