Engelska scones

Engelska scones

Mellanmål Frukost
Ett klassiskt recept på engelska scones. Prova gärna någon av de olika smaksättningarna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg.
  • Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas.
  • Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Grova fruktscones: Byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Tillsätt 1 dl russin eller hackade russin.
  • Äppelscones: Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet
  • Chokladscones: Tillsätt 30 g hackad mörk choklad och ½ dl hackad mandel i mjölet.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Salt
½ tsk
Bakpulver
1½ tsk
50 g
1 dl
¾ dl