Söt pumpapaj med kanel och kondenserad mjölk
1 tim
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
En söt härlig pumpapaj kryddad med kanel, ingefära, kardemumma och muskotnöt. Den blir ljuvligt söt och krämig med kondencerad mjölk. Servera pumpapajen kall med lättvispad grädde.

Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
125 g | |
Äggula
|
1 |
Fyllning:
Pumpapuré, ca 300 g
|
3 dl |
---|---|
Sötad kondenserad mjölk
|
ca 400 g |
Strösocker
|
1½ dl |
Ägg
|
2 |
Äggvita
|
1 |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Kardemummakärnor, mortlade
|
½ tsk |
Malen muskot
|
1 krm |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Gör egen pumpapuré: Skala en butternutpumpa. Skär i bitar och ta bort kärnorna. Rosta i ugn på 200° , eller koka pumpan mjuk. Mixa slät.
Näringsvärden, per bit utan tillbehör
Energi:
383 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 16 g |

