Söt pumpapaj med kanel och kondenserad mjölk
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
En söt härlig pumpapaj kryddad med kanel, ingefära, kardemumma och muskotnöt. Den blir ljuvligt söt och krämig med kondencerad mjölk. Servera pumpapajen kall med lättvispad grädde.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 msk |
| 125 g | |
|
Äggula
|
1 |
Fyllning:
|
Pumpapuré, ca 300 g
|
3 dl |
|---|---|
|
Sötad kondenserad mjölk
|
ca 400 g |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Äggvita
|
1 |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
½ tsk |
|
Malen muskot
|
1 krm |
|
Salt
|
1 krm |
Till servering:
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gör egen pumpapuré: Skala en butternutpumpa. Skär i bitar och ta bort kärnorna. Rosta i ugn på 200° , eller koka pumpan mjuk. Mixa slät.
Näringsvärden, per bit
Energi:
493 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 6,3 % | 7,6 g |
| Fett: | 49,6 % | 27,7 g |
| Kolhydrater: | 44,1 % | 53,5 g |