Somrig fisk på grönsaksbädd

Somrig fisk på grönsaksbädd

1 tim Huvudrätt
Färsk fisk är en riktig höjdare på sommaren! Här serverad på en härligt färgrik grönsaksbädd tillsammans med smakrik sås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/somrig-fisk-pa-gronsaksbadd/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta potatisen och dela de stora i halvor. Dela löken på längden. Lägg glest på ett stort ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisk och tomater. Ringla över smör-&rapsolja och strö över citronskal, salt och nötter.
  • Sänk ugnstemperaturen till 175° och stek i ytterligare ca 15 min.
  • Blanda yoghurt, salt, pepparrot och gräslök. Servera såsen till.
  • Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
300 g
Koljafilé
300 g
Färskpotatis
600 g
Färska lökar
4
Körsbärstomater
250 g
4 msk
Citron
rivet skal av ½
Gourmetsalt
1 tsk
Grovhackad hasselnötter
1 dl
Gräslöksyoghurt:
2 dl
Salt
2 krm
Riven pepparrot
2 msk
Hackad färsk gräslök
½ dl