Somrig fisk på grönsaksbädd

Somrig fisk på grönsaksbädd

Betyg

(21 st)

Färsk fisk är en riktig höjdare på sommaren! Här serverad på en härligt färgrik grönsaksbädd tillsammans med smakrik sås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g blandade fiskfiléer
  • 600 g färskpotatis
  • 4 färska lökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 dl grovhackad hasselnötter

Gräslöksyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela de stora i halvor. Dela löken på längden. Lägg glest på ett stort ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisk och tomater. Ringla över smör-&rapsolja och strö över citronskal, salt och nötter. Sänk ugnen till 175° och stek i ytterligare ca 15 min. Blanda yoghurt, salt, pepparrot och gräslök. Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem