Somrig fisk på grönsaksbädd

Somrig fisk på grönsaksbädd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Färsk fisk är en riktig höjdare på sommaren! Här serverad på en härligt färgrik grönsaksbädd tillsammans med smakrik sås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g blandade fiskfiléer
  • 600 g färskpotatis
  • 4 färska lökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 dl grovhackad hasselnötter

Gräslöksyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela de stora i halvor. Dela löken på längden. Lägg glest på ett stort ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela fisken i bitar. Ta ut fatet och lägg på fisk och tomater. Ringla över smör-&rapsolja och strö över citronskal, salt och nötter. Sänk ugnen till 175° och stek i ytterligare ca 15 min. Blanda yoghurt, salt, pepparrot och gräslök. Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem