Sommarens cacio e pepe
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Våga ta ut svängarna med denna populära favoritpasta! Tvista till din traditionella cacio e pepe med inslag av sommarens smaker, så som trädgårdszucchini, spritärter och citronzest. En klassiker med smak av sommar.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
Cacio e pepe:
|
Parmesanost eller pecorino
|
150 g |
|---|---|
|
Svartpepparkorn
|
½ msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Spritärtor
|
250 g |
| 75 g | |
|
Citronsaft
|
2 msk |
|
Vatten, från pastakoket
|
2½ dl |
|
Bucatini eller spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Salt
|
|
|
Finrivet citronskal
|
Gör så här
Cacio e pepe:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
658 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 16,5 % | 26,8 g |
| Fett: | 37,5 % | 27,9 g |
| Kolhydrater: | 46 % | 74,5 g |