Sommarens cacio e pepe
30 min
Huvudrätt
•

Våga ta ut svängarna med denna populära favoritpasta! Tvista till din traditionella cacio e pepe med inslag av sommarens smaker, så som trädgårdszucchini, spritärter och citronzest. En klassiker med smak av sommar.

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Cacio e pepe:
Parmesanost eller pecorino
|
150 g |
---|---|
Svartpepparkorn
|
½ msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Zucchini
|
1 |
Spritärtor
|
250 g |
75 g | |
Citronsaft
|
2 msk |
Vatten, från pastakoket
|
2½ dl |
Bucatini eller spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
Salt
|
|
Finrivet citronskal
|
Gör så här
Cacio e pepe:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
658 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,1 g |
Protein: | 16,5 % | 26,8 g |
Fett: | 37,5 % | 27,9 g |
Kolhydrater: | 46 % | 74,5 g |

