
Sommarbullar
Baka sommarbullar av lättbakad mix. Jättegoda fyllda med färska bär!
Ingredienser
Receptet gäller för 15 st
- 1 förpackning mix för vetebröd
Fyllning:
-
100 g mjukt Arla® Svenskt Smör
- 2 tsk stötta kardemummakärnor
- 2 dl strösocker
- 2½ dl bär t ex hallon eller blåbär
- 2 msk majsstärkelse
- 1 uppvispat ägg
- 1 dl mandelspån
Gör så här
Gör så här
Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop smör, kardemumma och hälften av sockret. Blanda bär, majsstärkelse och resten av sockret. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock. Bred på smöret och strö över bären. Rulla ihop och skär i 15 bitar. Lägg dem i bullformar på en plåt och jäs ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt bullarna kallna på galler.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 275 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 37 g
- Fett: 12 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 2010