Sommarbullar

Sommarbullar

Mellanmål
Underbera sommarbullar fyllda med färska bär!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sommarbullar/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37°. Häll mjölken i bunken och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min.
  • Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Fyllning:
  • Rör ihop smör, kardemumma och hälften av sockret.
  • Blanda bär, majsstärkelse och resten av sockret.
  • Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock. Bred på smöret och strö över bären. Rulla ihop och skär i 15 bitar.
  • Lägg dem i bullformar på en plåt och jäs ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt kallna på galler.
Klart!

Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.

Energi:

275 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Jäst
25 g
2½ dl
Strösocker
¾ dl
Salt
1 krm
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
75 g
Vetemjöl
ca 7 dl
Fyllning:
Mjukt Svenskt Smör från Arla®
100 g
Stötta kardemummakärnor
2 tsk
Strösocker
2 dl
Bär t ex hallon eller blåbär
2½ dl
Majsstärkelse
2 msk
Uppvispat ägg
1
Mandelspån
1 dl