Sommarbullar

Sommarbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Baka sommarbullar av lättbakad mix. Jättegoda fyllda med färska bär!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

  • 1 förp mix för vetebröd

Fyllning:

  • 100 g mjukt Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl bär t ex hallon eller blåbär
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl mandelspån

Gör så här

Gör så här

Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop smör, kardemumma och hälften av sockret. Blanda bär, majsstärkelse och resten av sockret. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock. Bred på smöret och strö över bären. Rulla ihop och skär i 15 bitar. Lägg dem i bullformar på en plåt och jäs ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt bullarna kallna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa: