Solrosbröd
1 tim 15 min
Brunch
Buffé
Frukost
Frysbar
•
Ett saftigt och lättbakat solrosbröd som ger både smak och textur. Brödet får en vacker yta av rostade solroskärnor och passar perfekt till frukost, som smörgås eller till ostbrickan. Genom att baka i en rund form blir det både snyggt och praktiskt att skära upp i bitar. Brödet håller sig saftigt flera dagar och kan även frysas in.
Ingredienser
|
Siktat dinkelmjöl
|
7 dl |
|---|---|
|
Bakpulver
|
1 msk |
|
Solroskärnor
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vatten
|
3 dl |
| ½ dl | |
| 250 g | |
|
Solroskärnor till formen
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
3019 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 55,6 g |
| Protein: | 14,2 % | 105,3 g |
| Fett: | 47,2 % | 161,2 g |
| Kolhydrater: | 38,6 % | 286,9 g |