Solrosbröd

1 tim 15 min Brunch Buffé Frukost
Frysbar
Solrosbröd

Ett saftigt och lättbakat solrosbröd som ger både smak och textur. Brödet får en vacker yta av rostade solroskärnor och passar perfekt till frukost, som smörgås eller till ostbrickan. Genom att baka i en rund form blir det både snyggt och praktiskt att skära upp i bitar. Brödet håller sig saftigt flera dagar och kan även frysas in.

Ingredienser

Siktat dinkelmjöl
7 dl
Bakpulver
1 msk
Solroskärnor
2 dl
Salt
1 tsk
Vatten
3 dl
½ dl
250 g
Solroskärnor till formen
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, smör-&rapsolja och kvarg.
  • Smörj en rund bakform, ca 1 ½ liter och ströa med solroskärnor. Klicka i degen. Strö över solroskärnor.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  • Stjälp upp brödet och låt det kallna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

3019 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 55,6 g
Protein: 14,2 % 105,3 g
Fett: 47,2 % 161,2 g
Kolhydrater: 38,6 % 286,9 g
https://www.arla.se/recept/solrosbrod/