Sockerkaka med mynta och jordgubbar

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Sockerkaka med mynta och jordgubbar

Sockerkaka är en perfekt bas för att bjuda på en härligt enkel tårta. Toppa sockerkakan med massor av röda jordgubbar och grönt myntasocker.

Ingredienser

1½ dl
Hackad färsk mynta
3 msk
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk

Myntasocker

Strösocker
1 msk
Hackad färsk mynta
1 msk

Garnering

2 dl
Jordgubbar
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör ihop smör-&rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
  • Mortla socker och mynta.
  • Vispa grädden och bred den på kakan. Halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå.
  • Strö över myntasocker.
Klart!

Näringsvärden, per per bit

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/sockerkaka-med-mynta-och-jordgubbar/