Sockerbullar

Sockerbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(88 st)

Sockerbullar penslas med smält smör och vänds i strösocker. Bullarna är härligt luftiga och goda med ett glas kall mjölk. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Värm mjölken till max 37°. Lägg jäst, smör, ägg, socker, salt och kardemumma i en bunke och rör till en jämn smet. Rör i mjölken och hälften av mjölet blandat med hjorthornssalt. Tillsätt resten av mjölet, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 20 runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler. Smält smöret och pensla bullarna. Vänd dem i socker.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag