Sockerbullar

Sockerbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(74 st)

Sockerbullar penslas med smält smör och vänds i strösocker. Bullarna är härligt luftiga och goda med ett glas kall mjölk. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Lägg jäst, smör, ägg, socker, salt och kardemumma i en bunke och rör till en jämn smet. Rör i mjölken och hälften av mjölet blandat med hjorthornssalt. Tillsätt resten av mjölet, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 20 runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler. Smält smöret och pensla bullarna. Vänd dem i socker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem