Sockerbullar med saffran

Sockerbullar med saffran

Betyg

(87 st)

Alla vill ha en saffransbulle. Av de här vill man ha två!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 48 st

Pensling:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll degspadet över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, drygt 1 cm tjock. Ta ut rundlar med ett glas. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 5-10 min. Låt kallna på galler. Pensla bullarnas ovansida med smält smör och doppa sedan i socker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem