Sockerbullar med saffran

Sockerbullar med saffran

60+ min Mellanmål Efterrätt
Alla vill ha en saffransbulle. Av de här vill man ha två!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll degspadet över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
  • Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, drygt 1 cm tjock.
  • Ta ut rundlar med ett glas. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-10 min. Låt kallna på galler.
  • Pensla bullarnas ovansida med smält smör och doppa sedan i socker.
Klart!
Tips:

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Ingredienser

Jäst
50 g
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
ca 17 dl
Pensling:
50 g
Strösocker