Snurrade baguetter med oliver

Snurrade baguetter med oliver

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(80 st)

Fina små baguetter som passar lika bra till middagen som på buffén. Portionsbröden är allra godast nybakade men de går också bra att frysa och sedan värma på låg temperatur.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

Fyllning

Garnering

  • 2 msk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och smör-&rapsolja, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt och det mesta av mjöl, spara lite utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut till två rektanglar, ca 30x45. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och dra ut dem något. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bröden med lite vatten och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem