Snöägg med vaniljsås

30 min Efterrätt
Snöägg med vaniljsås

En snabbvariant av en riktig dessertklassiker!

Ingredienser

Till kokning:

Vatten
1 liter
Strösocker
3 msk

Snöägg:

Äggvitor
2
Strösocker
1½ msk
5 dl
Grovhackade pistagenötter
1 msk

Gör så här

  • Låt vattnet koka upp i en vid kastrull. Tillsätt sockret.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare någon minut.
  • Forma med hjälp av två matskedar 8 snöägg av smeten.
  • Lägg försiktigt ner några i taget i det kokande vattnet. Låt snöäggen sjuda 1 min. Vänd dem och låt sjuda ytterligare 1 min.
  • Lyft upp snöäggen och låt dem rinna av på hushållspapper.
  • Fördela vaniljsåsen på 4 assietter. Lägg snöäggen ovanpå och strö pistaschnötter över.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/snoagg-med-vaniljsas/