Snittar med carpaccio, lagrad ost och pinjenötter

Förrätt
Snittar med carpaccio, lagrad ost och pinjenötter

En klassisk carpaccio i aptitliga små munsbitar. Riktigt fin oxfilé i tunna skivor toppas med lagrad ost, rucola, basilika och citron. Rulla ihop till en rulle. Skär i bitar och fördela på smörstekt bröd. Toppa med rostade pinjenötter och krasse – en självklar succé på minglet. Själva rullen som ska skäras kan göras ett dygn i förväg och förvaras i kylen.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Carpaccio:

Oxfilé
150 g
50 g
Citron, finrivet skal och saft
½
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
Rucola
1 dl
Färsk basilika
1 kruka

Snittar:

Vitt formbröd
4 skivor
2 msk
Rostade pinjenötter
4 msk
Kallpressad olivolja
1 msk
Krasse
1 ask
Flingsalt

Gör så här

  • Skiva oxfilén tunt. Lägg skivorna mellan två inoljade bakplåtspapper. Kavla så skivorna blir riktigt tunna.
  • Lägg ut skivorna på plastfolie så de bildar en rektangel. Finriv osten över köttet. Strö över citronskal och pressad saft. Salta och peppra. Sprid ut rucola och basilika.
  • Rulla till en tajt rulle allt eftersom du drar bort folien. Plasta in igen och låt ligga i kylskåp minst 30 min.
  • Stansa ut små rundlar av brödet - 4 st per skiva. Stek skivorna på båda sidor i smör tills de blir gyllene. Låt svalna på galler.
  • Skär carpacciorullen i 16 skivor med en vass kniv. Placera på brödet. Ringla över olivolja och toppa med pinjenötter. Klipp över krasse och avsluta med en generös nypa flingsalt.
Lägg till recept till tillagad
https://www.arla.se/recept/snittar-med-carpaccio-lagrad-ost-och-pinjenotter/