Snittar med carpaccio, lagrad ost och pinjenötter
Förrätt
•
En klassisk carpaccio i aptitliga små munsbitar. Riktigt fin oxfilé i tunna skivor toppas med lagrad ost, rucola, basilika och citron. Rulla ihop till en rulle. Skär i bitar och fördela på smörstekt bröd. Toppa med rostade pinjenötter och krasse – en självklar succé på minglet. Själva rullen som ska skäras kan göras ett dygn i förväg och förvaras i kylen.
Ingredienser
Carpaccio:
|
Oxfilé
|
150 g |
|---|---|
| 50 g | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
|
|
Rucola
|
1 dl |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Snittar:
|
Vitt formbröd
|
4 skivor |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Rostade pinjenötter
|
4 msk |
|
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
|
Krasse
|
1 ask |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
87 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 18,7 % | 4 g |
| Fett: | 60,2 % | 5,9 g |
| Kolhydrater: | 21,1 % | 4,5 g |