Snittar med carpaccio, lagrad ost och pinjenötter
                                    Förrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    En klassisk carpaccio i aptitliga små munsbitar. Riktigt fin oxfilé i tunna skivor toppas med lagrad ost, rucola, basilika och citron. Rulla ihop till en rulle. Skär i bitar och fördela på smörstekt bröd. Toppa med rostade pinjenötter och krasse – en självklar succé på minglet. Själva rullen som ska skäras kan göras ett dygn i förväg och förvaras i kylen.
    Ingredienser
Carpaccio:
| 
                                     
                                            
                                                Oxfilé
                                            
                                     
                                 | 
                                150 g | 
|---|---|
| 50 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ | 
| 
                                     
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                Rucola
                                            
                                     
                                 | 
                                1 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     
                                 | 
                                1 kruka | 
Snittar:
| 
                                     
                                            
                                                Vitt formbröd
                                            
                                     
                                 | 
                                4 skivor | 
|---|---|
| 2 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Rostade pinjenötter
                                            
                                     
                                 | 
                                4 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Kallpressad olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Krasse
                                            
                                     
                                 | 
                                1 ask | 
| 
                                     
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per st
Energi:
87 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g | 
| Protein: | 18,7 % | 4 g | 
| Fett: | 60,2 % | 5,9 g | 
| Kolhydrater: | 21,1 % | 4,5 g |