Snickerdoodles

30 min
Arbetstid: 15 min
Dessert
Frysbar
Snickerdoodles

Snickerdoodles är klassiska amerikanska småkakor som kännetecknas av sin mjuka och lätt sega konsistens, milda vaniljsmak och sin karaktäristiska kanel-socker-topping. Perfekta att bjuda på till fika, som efterrätt eller när du bara vill ha något sött och hemtrevligt.

Nytt

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
1
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bikarbonat
½ tsk
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk

Kanelsocker:

Strösocker
½ dl
Malen kanel
2 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget under vispning.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en skål. Blanda ner i bunken med smörvispet tillsammans med vitvinsvinäger. Rör snabbt ihop till en deg.
  • Dela degen i 16 bitar och rulla dem till bollar.
  • Blanda socker och kanel i en skål. Vänd bollarna i sockerblandningen. Se till att de blir ordentligt täckta av sockerblandningen.
  • Lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över resterande sockerblandning.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakorna kan se något undergräddade ut när du tar ut dem, men de stelnar när de svalnar.
  • Låt kakorna svalna några minuter på plåten innan de flyttas till galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

136 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,2 % 1,4 g
Fett: 37 % 5,7 g
Kolhydrater: 58,8 % 19,7 g
https://www.arla.se/recept/snickerdoodles/