Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

Betyg

(37 st)

Ett mustigt och gott russinbröd med gräddfil som håller sig saftigt länge. Brödet behöver inte jäsa och får god smak av pomeransskal, sirap och mörkt öl.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 2 dl rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk pomerans
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 2 dl mörk öl
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk sirap
  • ½ dl rårörda lingon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem