Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Ett mustigt och gott russinbröd med gräddfil som håller sig saftigt länge. Brödet behöver inte jäsa och får god smak av pomeransskal, sirap och mörkt öl.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 2 dl rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk pomerans
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 2 dl mörk öl
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk sirap
  • ½ dl rårörda lingon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem