Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

1 tim Buffé Mellanmål Frukost
Ett mustigt och gott russinbröd med gräddfil som håller sig saftigt länge. Brödet behöver inte jäsa och får god smak av pomeransskal, sirap och mörkt öl.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon.
  • Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  • Stjälp upp limpan och låt den kallna.
Klart!

Ingredienser

Rågmjöl
2 dl
Vetemjöl
5 dl
Pomerans
1 msk
Bikarbonat
2 tsk
Salt
1 tsk
Russin
1 dl
Mörk öl
2 dl
2 dl
Sirap
2 msk
Rårörda lingon
½ dl