Snabbt bröd med oliver

Snabbt bröd med oliver

Betyg

(32 st)

Härligt bröd som du snabbt svänger ihop. Detta bröd, med bikarbonat i degen, behöver varken knådas eller jäsa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 5 dl vetemjöl gärna fullkorn
  • 1 tsk bikarbonat
  • ¾ tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 3 dl Arla® ekologisk gräddfil Ekologisk Gräddfil 12%
  • 1 msk honung
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.

Tips:

Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 1610 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 249 g
  • Fett: 51 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem