Snabbt bröd med oliver

Snabbt bröd med oliver

1 tim
Buffé Förrätt
Går att frysa
Härligt bröd som du snabbt svänger ihop. Detta bröd, med bikarbonat i degen, behöver varken knådas eller jäsa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabbt-brod-med-oliver/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
  • Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1½ liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
  • Stjälp upp limpan och låt den kallna.
Klart!

Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.

Energi:

1610 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 249 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Vetemjöl gärna fullkorn
5 dl
Bikarbonat
1 tsk
Salt
¾ tsk
Vatten
½ dl
3 dl
Honung
1 msk
Urkärnade svarta oliver
1 dl
Hackad färsk rosmarin
2 tsk
Flingsalt
½ tsk