Snabb kebab med vitlökssås
40 min
•
Kryddig ugnsbakad nötfärs, krispiga grönsaker och en len, krämig vitlöksås – allt redo på cirka 40 minuter. Medan ugnen bakar färsen kan du fixa tillbehören, och snart har du en smakrik vardagskebab som är perfekt att rulla i mjukt libabröd.
Nytt
Ingredienser
|
Nötfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
½ |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Vitlökspulver
|
2 tsk |
|
Tomatpuré
|
½ msk |
|
Finhackad färsk persilja
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Vitlöksås:
| 2 dl | |
|
Riven vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citronsaft
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Libabröd
|
4 |
|---|---|
|
Gurka
|
1 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
|
Isbergssallad
|
½ huvud |
|
Feferoni
|
8 |
|
Srirachasås
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
593 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 25,8 % | 37,7 g |
| Fett: | 30,3 % | 20,3 g |
| Kolhydrater: | 43,9 % | 64 g |