Smulpaj med hallon och blåbär

45 min Efterrätt
Smulpaj med hallon och blåbär

Smulpaj med lättvispad grädde är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.

Ingredienser

Smuldeg:

150 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
½ dl

Fyllning:

Frysta hallon
5 dl
Frysta blåbär
5 dl
Strösocker
½ dl
Potatismjöl
2 msk

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär smöret i kuber. Lägg i en matberedare tillsammans med mjöl och socker. Blanda till en grynig massa.
  • Häll bären i en pajform, ca 30 cm i diameter. Strö över socker och potatismjöl. Blanda runt så alla bären täcks.
  • Fördela smuldegen över bären. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
  • Lättvispa grädden och servera till pajen.
Markera receptet som tillagat

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.

Näringsvärden, per port

Energi:

495 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 6 g
Fett: 30 g
Kolhydrater: 49 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-hallon-och-blabar/