Smulpaj med hallon och blåbär
45 min
Efterrätt
•
Smulpaj med lättvispad grädde är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.
Ingredienser
Smuldeg:
| 150 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
Fyllning:
|
Frysta hallon
|
5 dl |
|---|---|
|
Frysta blåbär
|
5 dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
Till servering:
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.
Näringsvärden, per port
Energi:
435 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 3,2 % | 3,4 g |
| Fett: | 63,4 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 33,4 % | 35,8 g |