Smulpaj med hallon och blåbär
45 min
•

Smulpaj med lättvispad grädde är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.
Ingredienser
Smuldeg:
150 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Strösocker
|
½ dl |
Fyllning:
Frysta hallon
|
5 dl |
---|---|
Frysta blåbär
|
5 dl |
Strösocker
|
½ dl |
Potatismjöl
|
2 msk |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.
Näringsvärden, per port
Energi:
435 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 3,2 % | 3,4 g |
Fett: | 63,4 % | 31,2 g |
Kolhydrater: | 33,4 % | 35,8 g |

