Smulpaj med äpple
1 tim 5 min
Efterrätt
Frysbar
•

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
3 msk |
Svenskt Smör från Arla®
|
100 g |
Fyllning:
Äpplen
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Till servering, klassisk vaniljsås:
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
2 dl |
Arla Ko® Vispgrädde
|
3 dl |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
2 msk |
Potatismjöl
|
2 tsk |
Gör så här
Vaniljsås
Markera receptet som tillagat
Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
555 kcal
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Fett: | 36 g |
Kolhydrater: | 51 g |

