Smulpaj med äpple
1 tim 5 min
Frysbar
•
Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 msk |
| 100 g |
Fyllning:
|
Äpplen
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
Till servering, klassisk vaniljsås:
|
Vaniljstång
|
½ |
|---|---|
| 2 dl | |
| 3 dl | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Potatismjöl
|
2 tsk |
Gör så här
Vaniljsås
Markera receptet som tillagat
Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.
Näringsvärden, per port
Energi:
565 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 4,2 % | 5,8 g |
| Fett: | 57,6 % | 36,8 g |
| Kolhydrater: | 38,2 % | 53,2 g |