Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Huvudrätt
Torskrygg är fast och fin i köttet. Tillsammans med en len och skummig sås smaksatt med jordärtskocka blir torskrygg söndagens favoritfisk!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorstekt-torskrygg-med-skummig-jordartskockssas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar.
  • Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg.
  • Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka, ca 7 min.
  • Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast.
  • Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, lättkokta morötter och ev potatismuffins.
Klart!

Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.

Energi:

290 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Urbenad torskrygg
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
2 krm
Sås:
Schalottenlökar
2
Jordärtskockor
2
25 g
1 dl
2 dl
Fiskfond
1 msk
Citron
rivet skal av 1
Pressad citronsaft
2 tsk
Färsk dragon
1 msk