Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(304 st)

Torskrygg är fast och fin i köttet. Tillsammans med en len och skummig sås smaksatt med jordärtskocka blir torskrygg söndagens favoritfisk!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g urbenad torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Sås:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar. Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka, ca 7 min. Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast. Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, lättkokta morötter och ev potatismuffins.

Tips:

Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.

Näringsvärden, per port exklusive tillbehör

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa: