Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås

Huvudrätt
Torskrygg är fast och fin i köttet. Tillsammans med en len och skummig sås smaksatt med jordärtskocka blir torskrygg söndagens favoritfisk!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar.
  • Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg.
  • Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka, ca 7 min.
  • Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast.
  • Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, lättkokta morötter och ev potatismuffins.
Klart!
Tips:

Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.

Energi:

290 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Urbenad torskrygg
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
2 krm
Sås:
Schalottenlökar
2
Jordärtskockor
2
25 g
1 dl
2 dl
Fiskfond
1 msk
Citron
rivet skal av 1
Pressad citronsaft
2 tsk
Färsk dragon
1 msk