Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Torskrygg är fast och fin i köttet. Tillsammans med en len och skummig sås smaksatt med jordärtskocka blir torskrygg söndagens favoritfisk!
Ingredienser
|
Urbenad torskrygg
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitpeppar
|
2 krm |
Sås:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Jordärtskockor
|
2 |
| 25 g | |
| 1 dl | |
| 2 dl | |
|
Fiskfond
|
1 msk |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Pressad citronsaft
|
2 tsk |
|
Färsk dragon
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.
Näringsvärden, per port
Energi:
326 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 38,1 % | 30,6 g |
| Fett: | 48,1 % | 17,7 g |
| Kolhydrater: | 13,8 % | 11,1 g |