Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

30 min

Smörstekt torsk med rostade hasselnötter. Potatisstomp med karjohansvamp & timjan och spenatsallad med silverlök, äpple och citrondressing.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 bitar torskrygg á 125 g
  • 1 tsk salt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ dl rostade hasselnötter, hackade
  • ½ kruka färsk gräslök, hackad

Äppelsallad:

  • ½ rött äpple
  • ½ silverlök
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Salta fisken runtom och låt stå 10 min. Bryn smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Lägg ner fisken i pannan och sänk värmen. Stek ca 3 min per sida. Rör försiktigt ner soja, citronsaft och nötter. Ta från värmen och toppa med gräslök. Skiva äpple och lök så tunt som möjligt. Blanda med spenat, citronsaft, olja och salt i en salladsskål. Servera fisken med äppelsalladen och gärna potatismos.

Näringsvärden, per port inkl potatismos

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Andra goda förslag