Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!
Ingredienser
Torskrygg á 125 g
|
4 bitar |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
50 g | |
Japansk soja
|
1 msk |
Citronsaft
|
1 tsk |
Rostade hasselnötter, hackade
|
½ dl |
Färsk gräslök, hackad
|
½ kruka |
Äppelsallad:
Rött äpple
|
1 |
---|---|
Silverlök
|
1 |
Morot
|
1 |
Babyspenat
|
100 g |
Gurka
|
1 |
Citronsaft
|
1 msk |
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
Potatispuré:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
1½ dl | |
1½ dl | |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
708 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,6 g |
Protein: | 21,3 % | 37,2 g |
Fett: | 48,2 % | 38,6 g |
Kolhydrater: | 30,5 % | 53,1 g |

