Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!
Ingredienser
|
Torskrygg á 125 g
|
4 bitar |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
| 50 g | |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Rostade hasselnötter, hackade
|
½ dl |
|
Färsk gräslök, hackad
|
½ kruka |
Äppelsallad:
|
Rött äpple
|
1 |
|---|---|
|
Silverlök
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Gurka
|
1 |
|
Citronsaft
|
1 msk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt
|
Potatispuré:
|
Mjölig potatis
|
900 g |
|---|---|
| 1½ dl | |
| 1½ dl | |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
708 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,6 g |
| Protein: | 21,3 % | 37,2 g |
| Fett: | 48,2 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 30,5 % | 53,1 g |