Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!

Ingredienser

Torskrygg á 125 g
4 bitar
Salt
1 tsk
50 g
Japansk soja
1 msk
Citronsaft
1 tsk
Rostade hasselnötter, hackade
½ dl
Färsk gräslök, hackad
½ kruka

Äppelsallad:

Rött äpple
1
Silverlök
1
Morot
1
Babyspenat
100 g
Gurka
1
Citronsaft
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt

Potatispuré:

Mjölig potatis
900 g
1½ dl
1½ dl
2 msk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Börja med purén. Skala och koka potatisen mjuk.
  • Värm den syrade grädden med mjölk och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen. Smaka av med salt.
  • Salta fisken runtom och låt stå 10 min. Bryn smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  • Lägg ner fisken i pannan och sänk värmen. Stek ca 3-4 min per sida. Rör ner soja, citronsaft och nötter. Ta från värmen och toppa med gräslök.
  • Skiva äpple och lök tunt. Strimla morot och gurka. Blanda med spenat, citronsaft och olivolja.
  • Servera fisken med äppelsallad och potatispuré.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

708 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,6 g
Protein: 21,3 % 37,2 g
Fett: 48,2 % 38,6 g
Kolhydrater: 30,5 % 53,1 g
https://www.arla.se/recept/smorstekt-torsk-med-japansk-soja-och-rostade-hasselnotter/