Smörstekt toast med pocherat ägg och sparris
20 min
Brunch
Förrätt
Frukost
Huvudrätt
Lunch
Mellanmål
•
Detta är en lyxig smörstekt toast toppad med vårens gröna späda sparris, pocherat ägg och färska örter. Både sparris och bröd stekt i rikligt med smör för att farmhäva smakerna på ett lyxigt sätt. Att pochera ägg är ingen konst om du föjer detta enkla recept. Doppa gärna ner äggen i det varma vattnet precis innan servering, då blir de extra goda!
Ingredienser
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
|---|---|
|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
| 200 g | |
|
Färsk körvel, dill eller persilja
|
1 knippe |
|
Salt och svartpeppar
|
Pocherade ägg:
|
Vatten
|
1 dl |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Ägg
|
4 |
|
Vatten
|
1 liter |
|---|---|
|
Salt
|
½ msk |
Gör så här
Pocherade ägg:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
607 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 8,4 % | 12,6 g |
| Fett: | 68,6 % | 47,1 g |
| Kolhydrater: | 23 % | 34,4 g |