Smörrebröd med kycklingleverpastej och granatäpple - Recept | Arla
Smörrebröd med kycklingleverpastej och granatäpple

Smörrebröd med kycklingleverpastej och granatäpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Lättlagad pastej som du gör läckra smörrebröd av eller ställer fram som den är på julbordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skivor kavring
  • 2 apelsiner
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 8 skivor kyckling leverpastej, ca 0,5 cm tjocka
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 dl ärtskott

Smörig kycklingleverpastej:

Gör så här

Gör så här

Skala och dela apelsinen i filéer, skär dem i mindre bitar. Bred Bregott på brödskivorna. Skiva kycklingleverpastejen i 8 st ca ½ cm tjocka skivor med en varm kniv. Lägg en skiva kycklingleverpastej på varje brödskiva. Toppa med apelsinbitar, granatäpplekärnor och ärtskott.

Smörig kycklingleverpastej:

Skär kycklinglevern i små bitar och salta. Skala och finhacka löken. Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt löken, låt fräsa ytterligare ca 2 min. Häll över konjak och peppra. Låt koka ihop ca 2 min. Låt svalna och mixa till en slät smet. Klicka ner smöret under fortsatt mixning tills smeten är helt slät. Smaka ev av med mer salt och peppar. Klä en avlång terrinform med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie. Ställ kallt minst 4 tim.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: