Smörgåstårta på italienska
                                
                                    2 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid: 1 tim
                                
                                    Buffé
                                    Förrätt
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Smörgåstårta med fantastiska italienska smaker såsom gorgonzola, tomat, vitlök, basilika, oliver och rucola.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Falbygdens® Gorgonzola
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Soltorkade tomater i olja
                                            
                                     | 10 | 
| 
                                            
                                                Svarta oliver
                                            
                                     | 1 dl | 
| 250 g | |
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Pressad vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Grovhackad färsk basilika
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Grovhackad rucola
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Landgångsbröd
                                            
                                     | 9 skivor | 
|---|
Garnering:
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Rucola
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Svarta oliver
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Parmaskinkor
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast. Parmaskinka kan bytas ut mot tunt skivad salami.
Näringsvärden, per port
Energi:
306 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g | 
| Protein: | 16,7 % | 12,6 g | 
| Fett: | 44 % | 15,2 g | 
| Kolhydrater: | 39,3 % | 29,6 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    