S'mores tartlett

1 tim Efterrätt
Frysbar
S'mores tartlett

Smores är en grillad marshmallow mellan två kex med chokladsås, en riktigt amerikansk klassiker! Den här tartlett-varianten kan du kan göra med både mörk eller ljus choklad.

Ingredienser

Botten:

Digestivekex, ca 200 g
15
100 g
Rårörsocker
3 msk

Mjölkchokladtryffel:

Mjölkchoklad
250 g
2 dl
Mörk sirap
½ dl
50 g

Garnering:

Marshmallowfluff
0,3 burk
Minimarshmallows
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa kexen till ett smulor och blanda med smör och socker. Tryck ut mixen i en avlång form, ca 10x40 cm. Baka i mitten av ugnen ca 8 min, låt svalna.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap,häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör till en jämn tryffelsmet.
  • Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Klicka på marshmallowfluff på tarteletten och garnera med minimarshmallows. Servera rumstempererad.
Lägg till recept till tillagad

Har du en brännare hemma kan man bränna marshmallow och fluffet innan servering.

Näringsvärden, per port

Energi:

460 kcal

Energifördelning: per port
Protein: 4 g
Fett: 31 g
Kolhydrater: 42 g
https://www.arla.se/recept/smores-tartlett/