S´mores tartlett

S´mores tartlett

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

1 tim

Smores är en grillad marshmallow mellan två kex med chokladsås, en riktigt amerikansk klassiker! Den här tartlett-varianten kan du kan göra med både mörk eller ljus choklad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Botten:

Mjölkchokladtryffel:

Garnering:

  • 0.3 burk marshmallowfluff
  • 1 dl minimarshmallows

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mixa kexen till ett smulor och blanda med smör och socker. Tryck ut mixen i en avlång form, ca 10x40 cm. Baka i mitten av ugnen ca 8 min, låt svalna.
  3. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap,häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör till en jämn tryffelsmet.
  4. Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim.
  5. Klicka på marshmallowfluff på tarteletten och garnera med minimarshmallows. Servera rumstempererad.

Tips:

Har du en brännare hemma kan man bränna marshmallow och fluffet innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag