Smördressad majs- och potatissallad med spenat och picklad rödlök
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Tillbehör
•
Denna sallad med potatis, majs och spenat är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Den kan med fördel förberedas dagen innan den ska avnjutas.
Ingredienser
|
Små färskpotatis
|
800 g |
|---|---|
|
Rödlökar
|
2 |
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Majskolvar
|
2 |
|
Babyspenat
|
50 g |
|
Kapris
|
2 msk |
Smördressing:
| 100 g | |
|
Citronsaft
|
4 msk |
|
Vatten
|
3 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymald svartpeppar
|
Gör så här
Smördressing:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
594 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 5,6 % | 8,2 g |
| Fett: | 33,9 % | 22,8 g |
| Kolhydrater: | 60,5 % | 88,4 g |