Smördressad majs- och potatissallad med spenat och picklad rödlök
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Tillbehör
•
&format=webp)
Denna sallad med potatis, majs och spenat är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Den kan med fördel förberedas dagen innan den ska avnjutas.
Ingredienser
Små färskpotatis
|
800 g |
---|---|
Rödlökar
|
2 |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Vatten
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Majskolvar
|
2 |
Babyspenat
|
50 g |
Kapris
|
2 msk |
Smördressing:
100 g | |
Citronsaft
|
4 msk |
Vatten
|
3 msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymald svartpeppar
|
Gör så här
Smördressing:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
594 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,9 g |
Protein: | 5,6 % | 8,2 g |
Fett: | 33,9 % | 22,8 g |
Kolhydrater: | 60,5 % | 88,4 g |

