Ljummen potatissallad med crème fraiche
Nytt

Ljummen potatissallad med crème fraiche

30 min
Buffé
Denna potatissallad med smak av dragon, citron och vitlök är ett underbart tillbehör till både kyckling, lax och kött. Eller välj om du vill servera den med rostade grönsaker för en vegetarisk rätt. Allra godast blir potatissalladen om den får stå en stund innan servering. Detta recept är skapat av Gustav Leonhardt, Årets kock 2021.
Gustav Leonhardt
Gustav Leonhardt Årets kock 2021
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-potatisallad-med-creme-fraiche/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Blanda crème fraiche med dijon, gräslök och finrivet skal av citronen. Vispa ner olivoljan.
  • Halvera potatisen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
Klart!

Ingredienser

Mandelpotatis
900 g
2 dl
Dijonsenap
3 msk
Fint skuren färsk gräslök
½ dl
Citron, finrivet skal
1
Olivolja
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar