Smördegssnurror

Smördegssnurror

30 min Buffé
Dessa smördegssnurror är fyllda med lagrad cheddar och sedan penslade med vitlökssmör. Försvinnande goda är just vad de är! Perfekt att bjuda på vid festliga tillfällen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordegssnurror/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Rulla ut den ena smördegen. Strö över osten och lägg på den andra smördegen ovanpå. Kavla till lite lätt. Pensla ovansidan med uppvispat ägg.
  • Skär i ca 2 cm breda stänger och halvera dem så det blir 32 snurror. Vrid dem till spiraler. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper och strö över sesamfrön.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.
  • Vitlökssmör- Skala och finhacka vitlöken. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt vitlök och fräs någon minut. Rör ner persilja.
  • Pensla smördegssnurrorna med vitlökssmöret. Servera direkt.
Klart!
Energi:

55 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 4 g

Ingredienser

150 g
Smördegar på rulle
2
Ägg
1
Sesamfrön
Flingsalt
1 tsk
Vitlökssmör:
Vitlöksklyftor
2
100 g
Hackad färsk persilja
2 msk